NL FR

Bezoek aan Dinant en de Abdij van Maredsous op 20/04/2024

Exclusieve culturele rondleiding voor slechts €86 per persoon

Begeleide busreis naar de prachtige stad Dinant en de beroemde abdij van Maredsous !

We beginnen de dag met koffie en appelgebak. Nadien zetten we koers naar de abdij van Maredsous die we bezoeken met een plaatselijke gids.

We starten ons bezoek op de esplanade van het opvangcentrum Saint-Joseph waar een gids u toegang geeft tot het privédomein van de monniken: u zal de abdij, de monnikenbegraafplaats en de monnikentuin ontdekken en alles te weten komen over de levenswijze van de abdijbewoners. Hierna is het tijd voor een bezoek aan het kaasmuseum. De atmosfeer van de kelders vormt een kwetsbaar microbieel ecosysteem waardoor de kaasmakerij niet toegankelijk is voor het grote publiek.

Om toch een kijkje te kunnen nemen in de kelders en de geschiedenis en traditionele rijping uit te leggen, huldigden de monniken in mei 2016 het Petit Musée de la fromagerie in: het Walhalla voor kaasliefhebbers. U ontdekt er meerdere schatten uit vervlogen tijden, alsook de geheimen van de transformatie van melk in wrongel en de traditionele raffinage van kaas.

De 3-gangenlunch gebruiken we in de buurt van Dinant.

In de namiddag brengen we een bezoek aan het indrukwekkende Dinant. We maken een boottocht op de Maas en samen met onze gids maken we een stadswandeling. Nadien hebben we vrije tijd tot 18u00. Hoewel Dinant niet groot is, wordt het vaak tot de belangrijkste en mooiste steden van België gerekend. Historisch gezien valt daar ook veel voor te zeggen vanwege de strategische ligging aan het water en aan de handelswegen van Keulen naar Parijs en van Brussel naar Luxemburg. 


Als coöperatieve aandeelhouder van CrelanCo geniet u het speciale tarief van €86 per persoon om deel te nemen aan dit exclusieve begeleide bezoek aan Dinant en de Abdij van Maredsous op zaterdag 20 april 2024!

Klik op onderstaande knop om u aan te melden. Klik vervolgens nogmaals op de knop om naar de externe boekingsplatform te gaan.


Programma:

  • 09u00: vertrek met de luxe bus vanuit Brussel
  • 09u30: stop voor koffie met appelgebak
  • 10u15-11u45: geleid bezoek aan de Abdij van Maredsous
  • 12u30: 3-gangenlunch
  • 14u30: boottocht op de Maas
  • Nadien: stadswandeling met gids door Dinant en vrije tijd tot 18u00

Prijs per persoon: €86


Voorwaarden

Aanbod geldig van 01/01/2024 tot en met 12/04/2024. Minimum 25 deelnemers en maximum 50 deelnemers. Aanbod voorbehouden aan coöperatieve aandeelhouders van CrelanCo. 

Meld u aan

Meld u aan om de promocode te bekijken/bon af te drukken.